Pretekla novica/akcija

AKCIJA

The Duke II special edition burger

Prijatlji! odrodile so trte vince nam sladkó,
ki nam oživlja žile, srce razjásni in oko!

Leto je naokoli in iz mošta je spet nastalo vino. Na martinovo slavimo dobro letino in praznične mize so polne mlincev, zelja in jabolk, seveda pa ne sme manjkati tradicionalna pečena raca ali gos. Zakaj?

Legenda o sv. Martinu pravi, da je bil možakar dobrega srca in sila skromen. Ko so ga izvolili za škofa, je v svoji ponižnosti imenovanje najprej zavrnil in se skril med goske. Te pa so ga izdale z gaganjem in za kazen pristale na pladnju – tudi v Hoodu! Samo za kratek čas ob martinovem namreč na naš meni prihaja The Duke II – burger s počasi pečeno račko.

Gre za uglajenega gospoda, ki bo očaral tudi najbolj visokoleteče brbončice. V njem zaplešejo razkošni tradicionalni okusi tega nekoč poganskega praznika: v krompirjevi bombici je tokrat v ospredju z agrumi nadevana počasi pečena cufana račka (4 ure na 140 °C). Spremljata jo gorčica v zrnih, ki s svojo ostrino napoveduje zimo, medtem, ko nas sladkoba brusnične marmelade spominja na poletje ter povzdigne okus račke.

Ampak to ni vse. Rukolo smo dodali za kanček hrustljavosti, po zajetno dozo sira pa smo se obrnili k hribovcem, natančneje v Švico v kraj Gruyere, od koder prihaja znameniti istoimenski sir. Da bo vse skupaj bolj jesensko, smo račko na koncu pokapljali še s tartufovim medom.

Ob tako plemenitem burgerju se spodobi nazdraviti tudi s kapljico rujnega! Pri nas imamo goriški Merlot. Če vam vino in burger nista najbolj logična kombinacija, pa si brez slabe vesti privoščite tudi kakšnega od naših dveh hmeljastih zvarkov – Bevogov Tak (pale ale) ali pa Tektonikov Čehur (Češki ležak). Oba lepo pobožata možgane. 

The Duke II je na voljo od 8. do 18. novembra v poslovalnici na Viču.