Velikonočna poslastica – slastni šejk z ušeski
Želite navdušiti s prav posebno in nekoliko drugačno praznično sladico. Pripravite preprost, a zelo privlačen 'freak' šejk, najnovejši trend, ki je obnorel svet (in vse sladkosnede).
SESTAVINE ZA 4 KOZARCE:
- 8 kepic jagodnega sladoleda
- 8 kepic pistacijinega sladoleda
- 600 ml mleka
- 4 velike žlice lešnikovega namaza
- stepena sladka smetana v pršilu
- vrečka pisanih majhnih čokoladnih jajčk
- 8 podolgovatih piškotov
- sladkorni okraski različnih barv
- čokoladni sirup.
POSTOPEK:
- V vsak kozarec denite po dve kepici jagodnega in pistacijinega sladoleda.
- Prelijte s 150 mililitri mleka.
- Robove kozarca krepko namažite z lešnikovo kremo.
- V vsak kozarec visoko nabrizgajte stepeno sladko smetano, nato pa se lotite okraševanja.
- Čokoladna jajčka 'nalepite' na lešnikovo kremo.
- Po smetani posujte sladkorne okraske in malce čokoladnega sirupa, za piko na i pa vanjo vtaknite še zajčja ušeska, ki ste jih poprej okrasili s sladkornimi okraski. (Pomagajte si z 'lepilom', ki ga dobite, če zmešate limonov sok in sladkor v prahu. Dober tek!